IMAGE Brut

Достарымыз Париждің қай жерінен ащы бал қосылған нью-йоркше пиццаны, скандинавша таңғы асты және шарап қосылған балмұздақты табуға болатынын айтып берді

Париж – махаббат пен жоғары тағамдар астанасы. Мұнда тоғыз мыңнан астам мейрамхана бар, оның 123-і «Мишлен» жұлдызын иеленген. Тюильри, Люксембург және Бют-Шомон бақтарында серуендеп, Эйфель мұнарасының жанында тамаша суреттерге түскен соң, жай ғана тамақ емес, нағыз гастрономиялық шытырман оқиғаны бастан кешуге де кезек келіп жетеді. Парижде төрт жылдан бері тұратын Айша Сейсенбаева мен Әділ Әлімбетов есімді жұп бізге қаладағы ең қызықты орындарды тізіп берді.

Early June

Бұл – Париждің өзіндік ерекшелігі бар мейрамханасы. Мұнда тұрақты бас аспаздың орнына шақырылған аспаздар жиі ауысып тұрады, бұл мәзірді әрқашан жаңа әрі әртүрлі етеді. Мейрамхана Сен-Мартен каналының жанында орналасқандықтан, кешкі астан кейін су бойын серуендеп, кешкі атмосферасын тамашалауға болады.

RORI

Бұл пиццерияда үлкен нью-йоркше пицца тілімдері ұсынылады. Оған картоп немесе ащы бал қосылған пепперони сияқты ерекше қоспалар да салынады. Интерьері 1970 жылдардағы ретро стильде жасалған, жанды атмосфера мен табиғи шараптардың тамаша таңдауы бар.

Motors Coffee

Париж орталығындағы стильді кофехана. Мұнда әлемдегі ең үздік кофе қуырушылардан әкелінген кофе мен үйде пісірілген тәттілер баршылық. Кофехана иесі Тома 2023 жылы баристалар арасындағы Championnat de France du café чемпионатында екінші орын иеленіп, биыл French Brewers Cup жеңімпазы атанды. Кофемен бірге тәттілерді де міндетті түрде татып көруге кеңес береміз. Мысалы, шабдалы бәліштерін тек жаз мезгілінде пісіреді.

Mardi

Бют-Шомон саябағының жанында орналасқан кофехана. Сізді мұнда сүйкімді Бенто есімді ит қарсы алады. Дәмді скандинавша таңғы ас, дат сэндвичі және gâteau du jour (күннің ерекше торты) ұсынылады. Демалыс күндері гастрольдік аспаздардан бастап, шағын көрмелерге дейін түрлі pop-up іс-шаралар жиі өткізіліп тұрады.

Kissproof

Керемет плейлисі бар шағын коктейльдік бар. Бельвиль ауданында орналасқан және Condé Nast Traveller мен Time Out нұсқалары бойынша Париждің үздік коктейльдік барлар тізіміне кіреді. Бармен Ральф ливандық нақыштағы авторлық коктейльдер дайындайды.

 

 

Le Food Market

Ай сайын Бельвиль бульварында, Couronnes және Ménilmontant метро станциялары аралығында өтетін жанды көше тағамдар базары. 2015 жылы ашылған бұл базарда ең үздік аспаздар мен мейрамхана иелері жиналған. Le Food Market салтанатты кешкі ас ішетін орын емес. Мұнда кезекте тұрып, тағамды қолмен жейді, ортақ үстелдерде отырып, достарымен дәмді тағамдардан бөліседі. Кіру тегін, тағамдар кез келген талғамға сай, сондай-ақ мұнда қашан да мерекелік көңіл күйге бөленуге болады.

Brutos және Bar Principal мейрамханалары

Бұл екі орынды бір команда басқарады. Brutos – ашық отта дайындалған ет тағамдарына басымдық беретін мейрамхана. Мұнда 40 күн бойы құрғақтай сүрленген прайм рибті міндетті түрде татып көру керек. Principal-да табиғи шараптар, классикалық коктейльдер және дәмді басытқылар ұсынылады. Gardette скверіне қарайтын жайлы террасасы да бар.

Soces

Бұрын Clamato-ның ас үйін басқарған аспаз Мариус де Понфийи дайындайтын шағын, жайлы брассерия. Мәзірде маусымдық балықтар мен теңіз өнімдері, сондай-ақ басытқылар көп. Устрицалар, хош иісті ақжелкен тұздығы қосылған мидия, насыбайгүл соусы қосылған балықтар да бар. Дәмді дастарханды десертпен аяқтауға болады, олар мұнда ерекше дәмді.

 

El Nopal

Шағын, шынайы мексикалық мейрамхана-такерия. Мұнда тортильяны қолмен жасап, тек жаңа ингредиенттер мен өздері дайындаған соустарды пайдаланады. Әрдайым мексикалық музыка ойнап тұрады. Такостан басқа мәзірде буррито, ыстық гордитас, кесадилья және шырынды тортастар да бар.

Will's Deli

Бұл отбасылық жоба пастрами өндірісінен басталған. Бір кездері оны Уильям есімді ер адам дайындай бастаған. Қазір Will’s Deli – Париждегі екі сэндвич-бары бар франшиза. Мұндағы барлық тағамдар отбасылық рецептілер бойынша дайындалады. Оларды 2020 жылы Уильямның Саша мен Симон есімді ұлдары ашқан.

Folderol

Ресторанды Le Rigmarole мейрамханасынан тәжірибе жинаған ерлі-зайыптылар ашқан. Folderol-да табиғи шараптарды (негізінен шағын шарап зауыттарынан) және сапалы маусымдық ингредиенттерден жасалған авторлық балмұздақты татып көруге болады. Дәмдер классикалық (шоколад, құлпынай, пісте) нұсқалардан бастап, жүгері, қызанақ немесе ешкі сүтінен дайындалған ірімшік сияқты ерекше үйлесімдерге дейін өзгереді. Бұл жер лезде танымал болғандықтан, қазір мұнда ине шаншар жер жоқ. Бірақ мұндай тамаша тағамдар үшін кез келген ыңғайсыздыққа төзуге болады емес пе?